Hva forteller ansiktet ditt?

28.02.2019

Ansikt er det første vi viser fram til andre og det første som blir lest og oppfattet av de vi møter. Hvordan ønsker vi å bli oppfattet? Hva forteller ansiktet om livet vi har levd?


Vårt utseende, ikke minst linjene vi får gjennom årene, påvirkes av hvordan vi bruker ansiktmusklene våre. Hvis vi ofte trekker øyenbrynene sammen, er det her vi får første linjer. Rynker er naturlig i aldringsprosessen, men noen livsstilsfaktorer kan forverre dem. Røyking eller overdreven soling er to store synderne. Dehydrering kan også føre til for tidlig rynker. Ny forskning viser en sammenheng mellom rynker og beinhelse hos kvinner. Jo større rynker, jo større blir risikoen for lav bentetthet.

I tillegg våre følelser og emosjoner setter sine spor i ansiktet.
Spenninger i ansiktmusklene kommer ofte fra at vi prøver å holde masken, late som om alt er bra. Dette skaper en ubalanse mellom det indre og det ytre.

Naturlig Facelift ansiktsmassasje er en fantastisk alternativ til alle som vil velge det naturlige fremfor botox behandling eller inngrep med kniv. Naturlig Facelift på en naturlige måte bevarer ungdommelig utseende, gir en dyp avslapning, indre fred, skaper balanse i energisystemet, som bidrar til å forbedre den generelle helsen. Metoden har også positive effekter på kroppens indre organer. Den er satt sammen av tradisjonelle japanske og indiske teknikker, akupressur og ansiktsrefleksologi.

Behandling med ansiktsmassasje er veldig behagelig, gir god følelse av å være avslappet i hele kroppen, setter farge på kinnene og gjør at øynene stråler og hele ansiktet føles lett. I Naturlig Facelift ansiktmassasje brukes bindevevsteknikker og lymfeknuteteknikker som hjelper til med sirkulasjon og rensing av slaggprodukter, slik at huden kan bli mer elastisk. Behandlingen omfatter også "behagelige" grep, på nakke og skuldre og avslappende stryking.
Naturlig facelift ansiktsmassasje er ikke direkte for de som ønsker å få fjernet eksisterende rynker på en radikalt måte. Den er for de som føler seg trøtte i ansiktet, som ønsker en friskere glød, farge og utstråling. Til de som leter etter energi, sa Lisa Tallroth, refleksolog og min lærer på Axelsons kurs i Natural Facelift.
Massasje har flere positive effekter:
Ansiktsmassasje gir økt blodsirkulasjon og oksygenopptaket som gir huden en sunnere glans. Ansiktsmassasje løser opp muskelspenninger i ansiktet, halsen og hodet og gir dyp avslapping og indre fred.Ansiktsmassasje reparerer og balanserer hudens tilstand, som forsinker aldringstegn, forbedrer lymfatisk flyt, elastisitet og transporterer bort giftstoffer fra huden.

Og til tross for at enkelte kan mene at Naturlig facelift ansiktsmassasje aldri vil gi så raske resultater som kirurgi eller botox, vil den gi mer balanse og bedre helse på lengre sikt.
Dette fordi våre negative emosjoner og følelser etterlatter seg muskelspenninger i ansiktet. Kirurgi eller botoxs vil ikke redusere disse, kun mer balanse kan gjøre det. Gjennom massasje kan vi oppløse slike muskelspenninger. Vi påvirker også utseendet ved å stimulere sirkulasjonen og fjerne stagnerende væske. Muskelspenninger er ofte som frosset energi. Massasje setter energien i flyt igjen. Behandling i ansiktsmassasje vil også stimulere til mer balanse på andre områder i livet. Den kan være en god start på en prosess med å ta vare på seg selv.

Å gi ansiktet tid, omsorg og positiv oppmerksomhet i form av en oppløftende massasje kan åpne opp for et mer positivt forhold til ens utseende. Men behandlingen har mange dimensjoner utover en ren fysisk effekt.

I behandlingen jobber jeg også med soner og punkter. Ansiktet har punkter som svarer til forskjellige organer og organsystemer, på samme måte som føtter, hender og ører. Soneterapi kan påvirke utseendet på ansiktet og huden, mer indirekte.
Kunnskap om sonene kan også hjelpe oss med å forstå hva vi ser i ansiktet som ubalanser, hva det forteller om vår helse generelt og hvilke endringer vi må gjøre i vår livsstil for å rette opp ubalansene. For eksempel reflekterer haken og kjevelinjen vårt hormonsystem, og området under øynene reflekterer tilstanden til nyrene og lungene. Området mellom øyenbrynene er forbundet med leveren og har å gjøre med sinne.(iflg.Lisa Tallroth)

Jo mer spente eller hovne vi er, desto dypere blir behandlingen, som kan uttrykkes blant annet ved å være frossen, veldig tørst, få hodepine eller ellers føler seg dårlig etter behandling. Jeg anser dette som et tegn på at behandlingen virker, i stedet for se på dette som bivirkningene, og disse opphører vanligvis etter kort tid.

Normalt tar behandling 40 minutter, lenger hvis vi vil gå dypere inn i et bestemt problemområde.
Jeg anbefaler vanligvis kunden å starte med 5 behandlinger på rad, med intervaller på maks 14 dager. Deretter kan "vedlikeholdes" ansiktet med en behandling i måneden.
Og absolutt gir det synlige resultater :)